tisdag 6 november 2012

Julklappstips och en julklappsönskning

Nu är det inte långt kvar. Till jul alltså. Jag tänkte därför passa på att ge några julklappstips till dig som ska köpa klappar till en lässugen liten person. 

Julklappstips 1: Ljudböckerna Instrument, Bondens djur och Husdjur. Fantastiska små pekböcker med ljud. Böckerna passar barn i åldrarna 0-3 år. Här och här kan du läsa om vad jag tidigare skrivit om dessa böcker.

Julklappstips 2: Jan Lööfs Bilderbok. En fantasifull bilderbok full av Jan Lööfs finurliga figurer. Boken riktar sig kanske främst till lite mindre barn eftersom det är en kartongbok med tjocka sidor, men jag kan tänka mig att även lite äldre barn kan njuta av bilderna. Här kan du läsa om vad jag tidigare skrivit om bilderboken.

Julklappstips 3: Svenska barnvisor av Tina Ahlin. En underbar visbok som spelar upp komp av Tina Ahlin och med fina illustrationer. Visboken passar från 0 år till långt upp i åldrarna. Här kan du läsa vad jag skrivit om visboken i tidigare inlägg.

En bok som står högt upp på Ebbes önskelista är Astrid Lindgrens nya(?!) bok Tomten är vaken. Så här skriver Adlibris om boken:
Astrid Lindgren skrev manuset till Tomten är vaken till ett tyskt förlag som ville ge ut Harald Wibergs illustrationer till Viktor Rydbergs Tomten men önskade sig en ny text. Boken blev snabbt en klassiker i tysk barnlitteratur men originalmanuset på svenska föll i glömska. Men för något år sedan återfanns det svenska originalmanuset av förläggaren Silke Weitendorf, dotter till Astrid Lindgrens tyska förläggare och vänner, Friedrich och Heidi Oetinger, när hon gick igenom deras kvarlåtenskap. 
Den här gången anlitade förlaget den världsberömda Almapristagaren Kitty Crowther som illustratör. Ett unikt samarbete som alltså resulterat i en ny julklassiker! 

Vi håller tummarna på att Tomten är vaken ligger under granen på julafton och väntar på Ebbe.

/Moa

1 kommentar: