onsdag 7 november 2012

Bajsboken och idolmöte

Jag tänkte mig på en recension av Bajsboken, men vi har svårt att vara objektiva här hemma då det gäller Pernilla Stalfelts böcker - VI ÄÄÄLSKAR DEM! Det är  till och med så att jag ibland måste säga till Annie att nu läser vi någon annan bok. Hon vill helst läsa Stalfelts Kärlekboken, Livetboken, Dödenboken och nu senast Bajsboken precis varenda kväll.

Bajsboken fullständigt vältrar sig i allt som har med bajs att göra: prutten, gödsel, toaletten, bajskorvar, bajsblöjan och stjärten. Den svarar på frågor barn har om bajs ur ett barns perspektiv och med stor respekt för barnets sätt  att ta till sig information :

Många tycker det är äcklig med bajs. Det kanske är för att det luktar så illa. Andra tycker att det är väldigt roligt med bajs. Några tycker det är gott.
Bajsboken är en diskussionsbok snarare än en läsbok som man läser från pärm till pärm. Barnet blir väldigt delaktigt i  'läsningen' tack vare illustrationerna som på ett överraskande, modigt, galet, roligt och intressant sätt uppmuntrar till diskussion. Texten och illustrationerna hoppar mellan högt och lågt och däremellan får barnets frågor och kommentarer ett eget viktigt utrymme som fortsätter utanför bokens pärm och lässtunden.
Pernilla Stalfelt, jag  och Annie. Annie blev alldeles blyg av idolmötet

Då vi var på UnderBARA BARN mässan för några veckor sedan så sprang vi på Pernilla Stalfelt. Vi köpte då Bajsboken och hade en trevlig pratstund.  Det var väldigt stort för Annie att träffa sin idol och hon fick boken signerad,  "Till Annie (hjärta) Bajshälsningar från Pernilla Stalfelt". Den hälsningen vill hon att jag läser varje kväll då vi läser boken.

/Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar