lördag 5 januari 2013

Djungeldjur och Fåglar


För en tid sedan skrev Moa om Bondens djur och Instrument här på Alla vi barn. Magda fick två nya versioner av dessa pek- och ljudböcker av tomten. Den ena är Djungeldjur där Magda, som är helt galen i djurläten, till sin stora förtjusning kunde trycka på knappar och bland annat höra elefanten tuta och apor i djungeln tjattra. I Fåglar  trycker man på likadana knappar och får höra fåglar som Skatan, Duvan och Göken.

Böckerna som är utgivna av rabén&sjögren är väldigt klurigt gjorda och de läten som barnen serveras då de trycker på  knapparna liknar de läten djuren i verkligen faktiskt gör. Magda är väldigt förtjust i sina ljudböcker och kan sitta länge själv med att trycka och titta.

Den både jag och Magda tycker bäst om är utan tvekan Djungeldjur, där är hon familjär med flera av djuren. I Fåglar är det svårare även om fågellätena är väldigt fina. Det är kanske lite långsökt att introducera olika slags fåglar i deras repertoar då de har fullt upp med att lära sig vad som skiljer en gris från en apa.

Sidorna är hårda och tjocka vilket gör dem mycket bläddringsvänliga för små händer. Dessutom är böckerna lätta att bära runt på. Precis som Moa blir jag så sugen på fler av de här böckerna och de är en utmärkt present till en liten typ mellan 1 och 3 år.

/Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar