fredag 4 januari 2013

Bajsspelet - ett småroligt tidsfördriv

Bajsspelet - Ett skitroligt spel,  kom med tomten i år, stod med på önskelistan.  Det är ett spel för 2-8 personer och passar barn över 3 år. Det står på baksidan att det beräknas ta cirka 15 min att spela en omgång. 

Det var ett lättare spel än vad jag hade tänkt mig, det går helt enkelt ut på att komma först till toaletten. Du börjar med att välja vilken sorts bajs du vill vara, t ex Hård-bajs, Lös-bajs eller Dropp-bajs. Sedan slår du med den, naturligtvis, bajsbruna tärningen. Du går så många steg som tärningen visar. Hamnar du på en brun eller gul ruta så ska du göra ett bajsljud eller ett kissljud. Barnsligt, men småroligt.  

Jag tyckte först att det verkade lite väl enkelt, men märkte att det var väldigt nyttigt att lära sig att räkna och flytta en spelpjäs för Annie som nu är nästan 5 år. Det är inte så självklart som man tror. Att spelregelerna är så enkla är även det mycket bra för små barn. Dessutom går det så snabbt att spela en omgång att de inte hinner börja skruva på sig och ge upp. Lite saknar jag dock spänningsmoment. Men på det hela ett mycket bra första spel för små barn i kiss- och bajsåldern. 

Ps. om ni tycker att Lång-bajs ser lite underlig ut och sitter upp och ner, så har ni rätt. Magda fick tag på Lång-bajs och hann smaska och vika lite i kanten, så den blev lite tilltufsad.

/Linda

1 kommentar: