onsdag 31 oktober 2012

Diktatorn på Boulevardteatern


Den gångna helgen var vi på teater, Diktatorn på Boulevardteatern. Vilken rolig, härlig och tänkvärd föreställning. Jag skrattade minst lika mycket som barnen i salongen.

"Diktatorn" är en bok av Ulf Stark som handlar om en liten tyrann, eller sett ur ett annat perspektiv ett barn i trotsåldern:
Diktatorer är de som bara vill skriva jag, jag, jag, som tycker det är jobbigt att jämt bestämma och som hela tiden måste vaka över att solen går upp och månen går ner. Diktatorer får man inte pussa. "Det är mycket att tänka på när man är diktator.
Skådespelarna imponerande och föreställningen är fylld av musik, överraskningar, skratt, lek, och eftertänksamhet. Salongen var fullsatt, föreställningen har fått mycket fin kritik. Nu i helgen går sista föreställningen av Diktatorn för året. Vi bokade biljetter några veckor i förväg. Men föreställningen är tillbaka i januari. Den rekommenderade åldern är 3-8 år vilket känns passande.

Annie med vännerna Philip och Wilma
Boulevardteatern har många andra bra föreställlningar. Annie har varit där med sin gudmor tidigare. Då såg hon klassikern Historien om någon, som även den var kanon. Nu i november går Lilla spöket Laban för de yngre och Kenta och Barbisarna för de lite äldre.

/Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar