lördag 13 oktober 2012

Läskvarten - Läs en kvart om dagen för ditt barn!


Nu startar AdLibris  Läskvarten.

Med anledning av den dystra bilden av svenska barns läsning där läsförståelsen hos barn drastiskt sjunkit och alltfler lämnar högstadiet med ofullständiga betyg, slår Adlibris nu ett slag för högläsningen. De vill uppmuntra föräldrar att hitta en kvart om dagen som ägnas åt högläsning. Litteraturutredningen som presenterade det dystra slutbetänkandet under årets bokmässa, påpekade nämligen vikten av kontinuerlig högläsning för barn för att främja  läsförståelsen.

Adlibris vill genom Läskvarten uppmuntra och motivera föräldrar att hitta en kvart om dagen att läsa för sina barn. De hoppas inspirera till högläsning genom en massa boktips fördelat på ålder. De har även frågat kända författare om deras bästa högläsningstips. Du hittar tipsen HÄR. Jag hittade många roliga tips till både Annie och Magda.

De har även uppmanat föräldrar att skicka in sina tips på bra böcker för högläsning och att berätta om hur lässtunderna ser ut. Om du vill tipsa om ditt bästa högläsningstips och/eller berätta om högläsningsstunden hemma så gör du det på hashtag #laskvarten på Twitter eller maila lisa@adlibris.com (skicka gärna med en bild på när ni sitter och läser).

/Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar