lördag 27 oktober 2012

Höstpromenad och ny overallEftersom det snöade häromdagen passade vi på att inviga Ebbes nya overall idag på vår lördagspromenad. Vi har hittat en riktigt fin och färgglad overall till Ebbe och jag hoppas att den kommer hålla hela säsongen och framför allt värma gott. Overallen är från KappAhl av märket KAX och kostade 750 kr. Den har även fått riktigt bra betyg i tester och jag tycker att den är supersnygg.

Brotorpsstugan
Ebbe var ju tvungen att få sätta overallen på prov så vi begav oss till Brotorpsstugan i Nackareservatet som ligger ett stenkast från Stockholmsförorten där vi bor. På vintern är det alltid full aktivitet vid Brotorp. I torpet kan man köpa nygräddade våfflor för en billig penning och i närheten vimlar det av skidspår. Det finns även en pulkabacke och möjlighet att åka långfärdsskridskor. Att äta våfflor i Brotorpsstugan har blivit lite av en vintertradition. Befinner man sig i närheten av Bagarmossen en vinterhelg kan jag varmt rekommendera ett besök. Inte nog med att man får värma sig vid brasan och äta goda våfflor, man stödjer också orienteringsklubben Skogsluffarna som hyr stugan och varje helg gräddar våfflor till frusna motionärer.

Hur som helst, idag var det folktomt vid Brotorp. Ebbe fick testa overallen på den stora gräsmattan och den fick klart godkänt. Trots att det var kallt och blött i gräset höll overallen Ebbe varm och torr.

/Moa

1 kommentar: