tisdag 9 oktober 2012

Releasefestfredag med Vombat förlag

Minns ni när jag skrev det här inlägget om normbrytande barnboksförlag? Då nämnde jag bland annat Vombat förlag som arbetar för att synliggöra alla barn, även de som inte alltid passar in i mallen, i sina barn- och ungdomsböcker. Hur som helst, i fredags hade jag det stora nöjet att få gå på Vombat förlags releasefest. Festen gick av stapeln på Copacabana på Söder och förlaget presenterade flera nya böcker.


En av de nya böckerna var Trubbel med text av Anna Bergholtz och illustrationer av Emmalill Frank. Trubbel som riktar sig till barn mellan 6-9 år är den första berättelsen i en serie om hunden Trubbel och hans äventyr som ledarhund. En annan bok som också presenterades var Vem är rädd nu då? där texten är skriven av Jeanette Jonsson och även här med bilder av Emmalill Frank. I Vem är rädd nu då? får man följa de olika familjerna som bor i de höga husen på Omvägen. När det skymmer hörs konstiga ljud. Vad kan det vara? Spöken och monster kanske? Vem är rädd nu då? riktar sig till barn i åldrarna 3-6 år.

Vi här på bloggen har även fått möjlighet att inleda ett spännande samarbete med Vombat förlag och inom en snar framtid kommer en tävling utlysas. Så håll utkik.

/Moa


2 kommentarer:

  1. Tack för att du tog dig tid och kom med din lilla! Vi är glada över att få samarbeta med er!
    /Louise

    SvaraRadera
  2. Och vi länkar förstås till er :)
    https://www.facebook.com/groups/26674729489/

    SvaraRadera