fredag 26 oktober 2012

Magda och Anton


Ja, jag har ju en liten dotter som heter Magda. Då förstår ni kanske att man per automatik dras till en bok med titeln "Magda och Anton" då man är på bibblan. Berättelsen är författad av Lena Arro och illustrerad av Sara  Gimbergsson (Opal).

Magda har fått en skrikig lillebror, Anton, som får lite för mycket uppmärksamhet. Då de är i affären kommer farbröder och tanter fram och beundrar hur söt Anton är. På nätterna håller han alla vakna med sitt skrikande. Jobbigt! Som sidekick finns Loppsockan en mycket aktiv liten strumpa. Loppsockan blir Antons snuttis en natt, men Anton får sina tänder och biter Loppsockan. Till slut, efter mycket om och men, blir det ändå lugn och ro.


Berättelsen är gullig och lite smårolig då man väl har förstått Loppsockans roll som sidekick. Min dotter verkar känna igen sig i det där med att ha ett syskon som drar åt sig väl mycket uppmärksamhet. Då vår Magda var liten hade hon kolik så Annie känner även igen den skrikande bebisen. Skönt för en storasyster att få se att andra också tycker det är jobbigt med sådana där små krävande typer. Skönt för en storasyster att få sitta och nicka och humma med då man läser.

/Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar