söndag 9 december 2012

Barnböcker med jultema

Här kommer dagens lista och vad passar väl bättre än barnböcker som handlar om julen?

1. Nickes jul : peka-känna-bok av H A Rey

Om boken:
"Låt det lilla barnet bekanta sig med julen. Peka-känna-bok med söta bilder på Nicke Nyfiken och roliga verser som håller för många lässtunder! 
Den tyske författaren och illustratören Hans Augusto Rey skapade tillsammans med Margret Rey figuren Nicke Nyfiken och hans bästa vän Mannen i den gula hatten för mer än 60 år sedan. Nicke lyckas alltid ställa till det, men det ordnar sig ändå till slut."
 Boken passar barn i åldrarna 0-3 år och kan beställas här.


2. Julkul med Bolibompa-draken : pyssel, lekar och julgodis av Mats Wänblad

Om boken: 

"Väntan på julen kan vara lång, men Bolibompa-draken ser till att december går snabbare. En kul och innehållsrik bok fylld med julpyssel med nya tips varje dag. 
Bolibompa-draken är ute på vinterpromenad. Så fint det lyser i alla fönster. Men varför har alla pyntat just nu? Aha - det är ju snart jul! Bolibompa-draken inser att det är hög tid att sätta igång med julens alla förberedelser. Från första december och varje dag fram till julafton visar draken kul pyssel och aktiviteter som barnen kan göra: fina dekorationer, roliga lekar och julsånger, smaskigt godis och julklappstips. Färgglatt och inspirerande - och visst är draken lite fumlig, men huvudsaken är att ha julkul!"
Boken passar barn i åldrarna 3-6 år kan beställas här.

3. Vår vackraste sagoskatt

av Einar Norelius, Hans-Eric Hellberg, Britta Kilander-Sahlin, Jörgen Block, Christina Holm 

Om boken:
"I början av förra seklet gjorde John Bauer sagoillustrationer till sagosamlingen Bland tomtar och troll, som än idag älskas av både barn och vuxna. John Bauer dog tyvärr ung, men efter honom tog andra fantastiska konstnärer över och illustrerade Bland tomtar och troll: Gustaf Tenggren, Einar Norelius och Hans Arnold, som trollbundit oss med skira älvor, fula troll, farliga drakar och trolska skogar ... Här ser vi illustrationerna som vi aldrig sett dem förr. 
Vår vackraste sagoskatt samlas alla de klassiska folksagorna och historierna skrivna våra största sagoberättare, som Hans-Eric Hellberg, Vilhelm Nordin, Alfred Smedberg, Walter Stenström och mästerillustratören och -berättaren själv, Einar Norelius."
Boken passar barn i åldrarna 6-9 år kan beställas här.

4. Bland tomtar och troll. Årg 104

av Ulf Stark, Inger Edelfeldt, Ylva Karlsson, Ulf Nilsson, Sanna Töringe 


Om boken:
"Bland tomtar och troll har i hela 104 år tagit oss med på spännande äventyr i sagornas värld. 
Här är fem helt nyskrivna sagor och två klassiker: spännande, roliga, vackra och sorgliga sagor som myllrar av jättar, älvor, prinsar och prinsessor. Och helt vanliga flickor och pojkar som du och jag. 
Ulf Starks saga handlar om den snälla jätten Oskarsson som bygger ett drömhus. Ulf Nilsson berättar om en väldigt snäll och hjälpsam pepparkaksfamilj och Inger Edelfeldt skriver om dottern som berättar en godnattsaga för sin trötta mamma. Sanna Töringe har inspirerats av Kalevala och berättar om flickan med de gröna ögonen. Och i Ylva Karlssons saga upptäcker Pella en magisk värld som bara hon kan se. 
Sagorna är illustrerade av våra allra bästa främsta tecknare: Tord Nygren, Katarina Strömgård, Linda Bondestam, Petra Szabo och Kristina Digman. 
Bland tomtar och troll innehåller också en klassisk folksaga illustrerad av mästaren Einar Norelius, och författaren Johanna Nilsson har skapat en ny, spännande och lite kuslig saga till John Bauers vackra bilder."
Boken passar barn i åldrarna 6-9 år och kan beställas här.

5. Lilla barnkammarboken : julsånger av Annika Lundeberg 
Om boken:

"I "Lilla barnkammarboken: Julsånger" finns de mest omtyckta klassiska julvisorna, nya och gamla. Illustrerade med vackra, roliga och spännande bilder av nio populära tecknare. Sjung in julen tillsammans! Hemma eller på dagis. Runt julgranen eller på luciafirandet. 
Boken innehåller 26 julsånger, sånger som barn möter hemma eller på dagis. Klassiska julvisor som "Bjällerklang", "Goder afton", "Tre pepparkaksgubbar" och "Nu tändas tusen juleljus" men också lite nyare som är mycket populära att sjunga på dagis, som "Pepparkaksparaden", "Lussekatt och pepparkaka" och "Jag såg mamma kyssa tomten". 
Med boken följer en skiva där etablerade artister sjunger några av sångerna från boken. De nio illustratörerna är: Anna Höglund, Cecilia Torudd, Christina Alvner, Filippa Widlund, Jan Lööf, Lena Sjöberg, Maj Fagerberg, Marit Törnqvist och Stina Wirsén."
Boken passar barn i åldrarna 3-6 år kan beställas här.

6. Pippi har julgransplundring av Astrid Lindgren 
Om boken:
"En stjärnklar kväll under jullovet bjuder Pippi in alla barnen i den lilla staden på julgransplundring. Och när Pippi står som värd blir det så klart ingen vanlig tillställning. Ett spår av karameller leder till en snökoja, där alla barnen får sitta runt en stor kittel med varm choklad. Sen får de äta så mycket gräddtårta de orkar och åka kälkbacke från Villa Villekullas tak. En ståtlig julgran står i Villa Villekullas trädgård, full med ljus, godis och paket åt alla barnen."
Boken passar barn i åldrarna 3-6 år och kan beställas här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar