torsdag 27 september 2012

Läsborgarmärket


Tog du simmärken då du var liten, baddaren och de andra? Nu kan ditt barn ta läsborgarmärken via Akademibokhandeln. De startade sin kampanj hösten 2011 och det blev omedelbar succé! Sådär 100 000 läskort har delats ut och över 30 000 läsborgarmärken.

Det är helt gratis och syftet är att uppmuntra barn som precis knäckt läskoden att läsa. Du hämtar helt enkelt ett läskort på Akademibokhandeln och väljer ut 5 böcker som ditt barn ska läsa. Då de 5 böckerna är avklarade så kan ni hämta ut det vita läsborgarmärket helt gratis från vilken akademibokhandel som helst. Om ditt barn vill ha fler läsborgarmärken så är det bara att fortsätta läsa. Du behöver inte köpa böckerna hos Akademibokhandeln.

Jag vurmar starkt för läsprojekt som uppmuntrar barn att läsa och Akademibokhandelsn initiativ är bara att gratulera. Jag vet att även Ljungby bibliotek bedriver en liknande kampanj under somrarna där barnen uppmuntras att läsa. Då de läst ett visst antal böcker får de en bok. Fram för fler sådana projekt!

/Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar