söndag 2 september 2012

Instrument och Bondens djur

För några veckor sedan fyllde Ebbe ett år.  Han blev ordentligt firad av släkt och vänner och fick massor av presenter. Två av alla fina paket var ett par finurliga pekböcker. Den ena boken "handlar" om och heter Bondens djur. I den får barnen bekanta sig med typiska bondgårdsdjur som gris, häst och ko. Den andra, Instrument, består av tjusiga bilder på djur som bland annat spelar piano, trummor, xylofon.


Vad är då det finurliga med böckerna? Jo, på varje sida finns en liten knapp och när man trycker på den spelar boken upp hur instrumentet eller djuren låter. Ebbe har ännu inte lärt sig att trycka på knapparna själv men han är väldigt fascinerad av böckerna. Till exempel när mössen som spelar xylofon börjar jamma loss rycker det i Ebbes lurviga.


Fina bilder är det också. Böckerna är utgivna av rabén & sjögren och jag hoppas att det kommer komma ut fler böcker i samma serie. Varför inte en bok om ljud i staden (lite biltutor, duvor och espressomaskiner) eller hur människor låter (skratt, gråt och kanske en riktig brakfis)? Jag skulle i alla fall köpa dessa om de fanns. Vilka ljud skulle ni vilja att era barn bekantar sig med? Böckerna lämpar sig hur som helst ypperligt för ettåringar och fungerar säkert utmärkt till både äldre och yngre med för den delen.

/Moa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar