fredag 7 september 2012

Kjelle börjar på hunddagis


En bedårande bok om att komma ny. Min dotter Annie fick Kjelle börjar på hunddagis då hon fyllde 3 år. Jag tyckte den var fin och ville läsa den redan samma kväll, hon var totalt ointresserad av boken. Då hon vid 3½ skulle börja nytt dagis tog jag fram den igen och vi föll båda pladask för berättelsen, de mysiga bilderna och det generösa formatet. Sen dess har vi läst och läst och läst Kjelle. 


Kjelles älskade matte börjar jobba och Kjelle ska börja på hunddagis. Han drömmer mardrömmar om hundarna och första dagen bjuder på allt från utanförskap, tårar till att våga och bli en i gänget.
Bilden lånad från Kajsa Gordans sida
Och vet ni vad? Det har nu kommit en ny bok om Kjelle, Kjelle är Kattvakt. Den handlar om att sova borta för första gången, ett stort och viktigt ämne för små barn. De härliga illustrationerna och temat låter som att Kjelle är kattvakt är ännu en oemotståndlig bok om den lilla ängsliga hundens bravader. 

Kjelle börjar på hunddagis och de andra Kjelleböckerna är författade av Kajsa Gordan och illustrerade av Mia Maria Guettler. De ges ut av Berghs förlag

/Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar